Hovudside

Frå Wiktionary - den frie ordboka
Hopp til navigering Hopp til søk


I dag er det onsdag, 8. februar 2023

 
Velkomen til Nynorsk Wiktionary, eit oppslagsverk der alle kan vere med å skrive og redigere. Wiktionary er ei ordbok som er open og fritt tilgjengeleg for alle. Ho er eit systerprosjekt til Wikipedia. Den nynorske utgåva av Wiktionary inneheld nett no 12 186 innhaldssider.

Aktuelt


Vert med på å laga ordbok!

Wiktionary er skriven av friviljuge bidragsytarar. Å bidra er særs enkelt, og kven som helst kan gjera det: Logg deg inn, klikk på «endre» og set i gang! Ein raud peikar tyder at oppslagsordet ikkje finst i ordboka enno. Då kan du hjelpa ordboka ved sjølv å leggja inn definisjonar på ordet, slik at den neste som søkjer, finn eit oppslag.

Wiktionary er ikkje Wikipedia

På Wiktionary ligg det ingen leksikonartiklar, berre ordboksoppslag. For kvart ord eller teikn skal Wiktionary syna tyding, bøyingsformer og/eller annan relevant informasjon i eit kortfatta format.

Systerprosjekt

Wikimedia-stiftinga er vertskap for Wiktionary. Wikimedia står òg for fleire andre fleirspråklege wikiprosjekt med fritt innhald:

Commons-logo.svg
Commons
Felles medialager
Wikinews-logo.svg
Wikinytt
Frie nyhende
Wiktionary-logo-en.svg
Wiktionary
Ordbok og synonymordbok
Wikiquote-logo.svg
Wikifrasar
Frie sitat
Wikibooks-logo.svg
Wikibøker
Frie bøker
Wikisource-logo.svg
Wikikjelda
Frie kjeldetekstar
Wikispecies-logo.svg
Wikispecies
Artskart
Wikiversity-logo.svg
Wikiversity
Frie læremiddel
Wikimedia Community Logo.svg
Meta-Wiki
Wikimedia
Wikidata-logo.svg
Wikidata
Fri kunnskapsbase
Wikivoyage-logo.svg
Wikivoyage
Fri reisehandbok
Tykkjer du denne ordboka eller systerprosjekta er nyttige, så tek Wikimedia-stiftinga gjerne mot pengegåver. Gåvene blir for det meste brukte til å kjøpe tenarutstyr.