Hopp til innhald

Hovudside

Frå Wiktionary - den frie ordboka


I dag er det måndag, 15. juli 2024

 
Velkomen til Nynorsk Wiktionary, eit oppslagsverk der alle kan vere med å skrive og redigere. Wiktionary er ei ordbok som er open og fritt tilgjengeleg for alle. Ho er eit systerprosjekt til Wikipedia. Den nynorske utgåva av Wiktionary inneheld nett no 12 198 innhaldssider.

Aktuelt


Vert med på å laga ordbok!

Wiktionary er skriven av friviljuge bidragsytarar. Å bidra er særs enkelt, og kven som helst kan gjera det: Logg deg inn, klikk på «endre» og set i gang! Ein raud peikar tyder at oppslagsordet ikkje finst i ordboka enno. Då kan du hjelpa ordboka ved sjølv å leggja inn definisjonar på ordet, slik at den neste som søkjer, finn eit oppslag.

Wiktionary er ikkje Wikipedia

På Wiktionary ligg det ingen leksikonartiklar, berre ordboksoppslag. For kvart ord eller teikn skal Wiktionary syna tyding, bøyingsformer og/eller annan relevant informasjon i eit kortfatta format.

Systerprosjekt

Wikimedia-stiftinga er vertskap for Wiktionary. Wikimedia står òg for fleire andre fleirspråklege wikiprosjekt med fritt innhald:

Commons
Felles medialager
Wikinytt
Frie nyhende
Wiktionary
Ordbok og synonymordbok
Wikifrasar
Frie sitat
Wikibøker
Frie bøker
Wikikjelda
Frie kjeldetekstar
Wikispecies
Artskart
Wikiversity
Frie læremiddel
Meta-Wiki
Wikimedia
Wikidata
Fri kunnskapsbase
Wikivoyage
Fri reisehandbok
Tykkjer du denne ordboka eller systerprosjekta er nyttige, så tek Wikimedia-stiftinga gjerne mot pengegåver. Gåvene blir for det meste brukte til å kjøpe tenarutstyr.